Григор Димитров продължи чудесното си представяне на турнира в Маями.

...
Григор Димитров продължи чудесното си представяне на турнира в Маями.
Коментари Харесай

Гришо на финал в Маями и отново в Топ10

Григор Димитров продължи чудесното си показване на шампионата в Маями. Българинът стигна до мача за купата, откакто отстрани четвъртия в схемата Александър Зверев. По този метод Димитров прекъсна серията си от седем следващи провали против германеца, като в това време записа втори пореден триумф над състезател от Топ 5. Световният №12 бе непреклонен на сервис, като не позволи нито един пробив в хода на трисетовата борба.

Днешната победа значи, че първата ни ракета ще продължи да прогресира в ранглистата. В понеделник той ще изпревари Стефанос Циципас и Алекс Де Минор и ще се завърне измежду най-хубавите 10 в света. Предстоящият край ще бъде трети за Димитров на равнище Мастърс. През 2017 година той завоюва купата в Синсинати, а предишния сезон загуби от Новак Джокович в Париж.

В мача за купата българинът ще се изправи против Яник Синер, който надви над Даниил Медведев в повтаряне на миналогодишния край.

Димитров пласира повече асове (18-14) и уинъри (44-25), като в това време направи по-малко непредизвикани неточности (25-26). Българинът завоюва 78% от точките си на първи сервис (51/65) и беше безукорен при възможностите си за пробив (2/2), като в това време отрази и двата брейкпойнта, пред които бе изправен.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР