Григор Димитров продължава победния си ход си на турнира в

...
Григор Димитров продължава победния си ход си на турнира в
Коментари Харесай

Григор отново подчини Дел Потро

Григор Димитров продължава победния си ход си на шампионата в Пекин. Българският тенис ас завоюва втора победа в границите на 2 месеца над един от най-трудните си противници – Хуан дел Потро (Аржентина). Кулата от Тандил бе една от жертвите на хасковлията по пътя му към „ Мастърс “ купата в Синсинати (САЩ), а в този момент преклони глава и във втория кръг в китайската столица. Преди това двуметровият аржентинец имаше 5 следващи победи в съперничеството.
Григор стартира неубедително и позволи пробив още в първия гейм. Както и в първия мач с босненеца Дамир Джумхур, сервисът на българина не работеше и той едвам се избави от пробив за 0:3. За благополучие Димитров усети, че ножът е опрял до кокала и стабилизира играта си, залайки на дълги разигравания. Стигна се до равнене за 3:3, е по-късно повече от час сетът влезе в тайбрек. Там Димитров не улучи добре една топка и подари сетбол на противника, само че Дел Потро не се възползва. Следващият късмет бе за българина, а нервите на колоса не устояха и той рухна с двойна неточност.
Втората част се разви по еднакъв сюжет. Дел Потро поведе с пробив за 4:2, само че по този начин и не съумя да вземе предимство в играта. В последния вероятен миг Григор се избави и безусловно разпиля неубедителния бекхенд на аржентинеца. След 5 следващи гейма и тъкмо 2 часа на корта Гришо постави точка на мача и обра поздравленията на сериозната агитка от локални почитатели, които размахваха родния трибагреник и го подкрепяха с „ Айде, Гришо! “.
Следващият му противник е №13 в света Роберт Баутиста Агут (Испания), който мина безусловно без игра през Алияз Бедене – 6:0, 4:0 и отричане на британеца.
Не толкоз добър бе денят за някогашната другарка на Димитров – Мария Шарапова. Рускинята отпадна от женската конкуренция след тежка загуба – 2:6, 2:6 от Симона Халеп. Това бе първи триумф за румънката в 8-ия мач сред двете.
„ Опитах се да не мисля кой е от другата страна на мрежата – разкри тайната на триумфа Халеп. – Играх ужасно, безусловно виждах резултата от тренировките след Ю Ес Оупън. “
Румънката продължава задачата си за пръв път в кариерата си да се изкачи на върха на женската класация. За задачата тя би трябвало да стигне до финала в Пекин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР