Григор Димитров постигна най-добрия си резултат за годината, след като

...
Григор Димитров постигна най-добрия си резултат за годината, след като
Коментари Харесай

Димитров се справи с Джари за полуфинал в Шанхай

Григор Димитров реализира най-хубавия си резултат за годината, откакто се класира за полуфиналите на шампионата от сериите Мастърс в Шанхай с победа над чилиеца Николас Джари със 7-6(2), 6-.4.


Два дни откакто съкруши международния номер 2 Карлос Алкарас, Димитров направи нов доста стабилен мач и бе безукорен на личен сервис, с цел да стигне до чист триумф за час и 39 минути игра. В полуфиналите, Григор ще срещне руснака Андрей Рубльов или Юго Умбер от Франция.

Първата ракета на България водеше играта в първия сет, само че пропусна една опция за пробив и в последна сметка се стигна до тайбрек. В него Димитров взе пет от първите шест точки, с цел да поеме надзор над събитията и се наложи със 7-2. Във втората част Гришо пропусна три точки за пробив, преди въпреки всичко да вземе подаването на противника си в седмия гейм и скоро по-късно затвори мача на личен сервис.

По този метод Димитров записа първи триумф против Джари след две загуби в предходните им мачове и се класира за полуфинал на равнище Мастърс за първи път от шампионата в Монте Карло през 2022 година. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР