Григор Димитров постигна една от най-гръмките си победи през последните

...
Григор Димитров постигна една от най-гръмките си победи през последните
Коментари Харесай

Григор след триумфа на Алкарас: 15 години съм тук и нямам намерение да ходя никъде

Григор Димитров реализира една от най-гръмките си победи през последните години, надигравайки Карлос Алкарас за пръв път в своята кариера и справедливо продължи към 1/4-финалите на Мастърса в Шанхай, където го чака мач с Николас Джари. Българинът беше хладнокръвен в хода на цялата среща и безспорно изигра най-силния си дуел от началото на 2023-та, а ето какво показа след това щастливият победител:

За това по какъв начин е победил Алкарас:

- Основното беше, че съумях да остана мача, откакто изгубих първия сет по сходен метод. Водех с пробив до 5:4 гейма и си мислех по какъв начин до момента съм сервирал чудесно в хода на целия сет. Той допускаше някои неточности, които аз предизвиквах, само че нямам визия какво му се случи при 5:4, тъй като изигра удивителен гейм и обърна нещата до 6:5 в своя изгода, след което направи още един свръхестествен гейм и завоюва сета.

Създавах си доста благоприятни условия и продължавах да имам вяра, че ще получа още един късмет и още един късмет. Започнах да се оправям доста по-добре с неговите сервиси, откакто поведох с 5:2 във втората част. Това ми разреши да въвеждам съвсем всички свои ретури и да разгадавам малко по-добре самата игра. Третият сет се трансформира в игра на котка и мишка, тъй като мисля, че и двамата играхме доста добре в него, само че той позволи малко повече неточности, до момента в който аз останах оптимално стабилен и сервирах чудесно в най-важните моменти.

За това от кое място е пристигнало самочувствието, което е посочил в хода на мача:

- Вярвах в играта си. Знаех какво би трябвало да върша и по какъв начин е нужно непрестанно да го слагам напрегнат. Дори когато не се усещах добре и ударите ми не бяха задоволително положителни, то трябваше да не преставам с опитите си да го слагам в оптимално неуместни позиции на корта. Той е състезател, който не обича да бъде догоноващ в разиграванията. Кой ли въобще обича, нали по този начин? Стараех се да излизам относително постоянно на мрежата и да го накарам да извършва удари от необикновени позиции, което породи значително неговите грешки.

За това по какъв начин е направил поръчка, че към момента е тук:

- Никога не съм напускал. Вече 15 години и съм към момента тук. Нямам желание да вървя на никое място.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР