Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на турнира по тенис в

...
Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на турнира по тенис в
Коментари Харесай

Григор Димитров взе сет, но загуби от Синер

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на шампионата по тенис в Пекин от сериите АТП 500. Той отстъпи след 4-6, 6-3, 2- на поставения под номер 6 в схемата Яник Синер. Мачът продължи 2 часа и 32 минути игра.

Така Димитров се размина с шанса да запише две поредни победи над играчи от топ 10 на международната класация, откакто в неделя победи в два сета четвъртия в света Холгер Руне от Дания.

За успеха си над българина Синер получи полуфинал против лидера в схемата. По-рано през днешния ден испанецът в профил норвежеца Каспер Рууд.

Двубоят стартира с пробив за Синер още в първия гейм. Той бе осъществен от четвъртата опция, която се откри пред италианеца, и се оказа единственият в първия сет. Димитров имаше две благоприятни условия за връщане на пробива, само че Синер ги отрази.

Във втория сет обстановката се промени. Димитров беше оптимално съсредоточен в най-важните точки. Той отрази всички осем благоприятни условия за пробив, които се откриха пред италианеца. Освен това проби Синер в осмия гейм.

В третия сет италианецът осъществя ранен пробив и дръпна с 3-0 гейма. В петия гейм Григор имаше точка за връщане на пробива, само че не съумя да я вземе. В седмия гейм двамата направиха същински маратон. Димитров изпусна две точки за пробив, Синер – четири благоприятни условия да завоюва. Той въпреки всичко го направи и поведе с 5-2. Това беше и точката на изкривяване за Димитров, който позволи пробив на нула в идващия гейм.

За достигането си до четвъртфиналите в Пекин Григор Димитров ще вземе 90 точки за международната класация и 99 560 $ от наградния фонд, който е общо 3 633 875 $.

A perfect lob
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР