Григор Димитров очаква да научи първия си съперник на “Мастърс-а

...
Григор Димитров очаква да научи първия си съперник на “Мастърс-а
Коментари Харесай

Април месец е изключително важен за Григор Димитров

Григор Димитров чака да научи първия си противник на “Мастърс ”-а в Монте Карло, който стартира идната седмица (9-16 април).

Топ ракетата ни има да пази 360 точки в Княжеството, където предходната година записа най-хубавия си резултат в шампионатите от най-високата категория на АТР - полуфинал.

Гришо отстрани поредно Николоз Басилашвили, Душан Лайович, Каспер Рууд (тогавашен международен номер 7) и Хуберт Хуркач (тогава номер 14). На полуфиналите Димитров беше спрян в три сета от Алехандро Давидович Фокина - 4:6, 7:6(2), 3:6.

Димитров ще би трябвало да пази 45 точки на идващия шампионат след Монте Карло - АТР 500 в Барселона, който ще се организира сред 17 и 23 април. Българинът отстрани Федерико Кориа, а отпадна на осминафиналите от Стефанос Циципас.

На 26 април ще стартира “Мастърс ”-ът в Мадрид, където през 2022-ра Григор също отстъпи на Циципас в 1/16-финалите и надлежно има да брани 90 точки от актива си.

В момента Григор е 26-и в света, само че идната седмица ще се изкачи с една позиция до 25-ата, стига Даниел Еванс да не завоюва шампионата от сериите АТР 250 в Маракеш.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР