Григор Димитров не можа да задържи инерцията от силното представяне

...
Григор Димитров не можа да задържи инерцията от силното представяне
Коментари Харесай

Тежко поражение за Григор Димитров още в първия мач в Маями

Григор Димитров не можа да задържи инерцията от мощното показване на " Мастърс " в Индиън Уелс и отпадна безславно от втория за годината шампионат от сериите " АТР 1000 " в тениса - в Маями (САЩ). Поставеният под №26 българин, който по право почива на старта на главната скица, загуби тежко във II кръг против представителя на домакините Макензи Макдоналд - 1:6, 4:6 за малко повече от час.

В целия дуел първата ни ракета (№29 в света) не съумя да стигне до нито една точка за пробив, до момента в който заемащият 54-то място в ранглистата американец осъществя всеки от трите брейкбола, които му се откриха - два в първия и един във втория сет. Димитров пласира едвам 18 уинъра и позволи 22 непредизвикани неточности - съвсем два пъти повече от 13-те на противника му.

За Григор шампионатът в Маями е обичайно един от най-слабите му моменти през сезона. Нито един път в предходните си 10 участия във Флорида 30-годишният хасковлия не е стигал по-далеч от 1/8-финалите (2012, 2016). През предишния сезон нашият тенисист също загуби във II кръг - против Камерън Нори (Вбр).

В III кръг Макензи Макдоналд ще се изправи против №2 в схемата Александър Зверев (Гер), който в първия си мач отстрани Борна Чорич (Хър) след триумф в три сета - 6:4, 3:6, 6:3.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР