Григор Димитров наскоро отново влезе в Топ 10, но се

...
Григор Димитров наскоро отново влезе в Топ 10, но се
Коментари Харесай

Саша Зверев изхвърли Гришо от Топ 10 в АTP

Григор Димитров неотдавна още веднъж влезе в Топ 10, само че се порадва на това си достижение единствено няколко седмици. Първата ни ракета още веднъж изпадна от челната десетка при обновяването на класацията на АТP, съобщи Sporta.bg.

Българинът е изпреварен от Александър Зверев, който се изкачва с три места нагоре и заема 8-а позиция. Хасковлията е на 11-о място с актив от 3070 точки, само че е единствено на 60 пункта зад Милош Раонич.

Гришо остава в подножието на върха поради промени в календара на ATP тура. През предишния сезон в интервала 25-31 юли се организира Мастърса в Канада, където Димитров доближи до четвъртфиналите и там бе спрян от Кей Нишикори.

Хасковлията обаче незабавно може да усъвършенства класирането си, тъй като ще взе участие на шампионата във Вашингтон от сериите ATP 500. Той стартира от втори кръг и ще срещне спечелилия в дуела сред Кайл Едмънд и Хьон Чун.

За купата ще се борят и директните му съперници за Топ 10 - Саша Зверев, Нишикори и Раонич.

Иначе първи в света продължава да е Анди Мъри, следван от Рафа Надал, Роджър Федерер, Стан Вавринка и Новак Джокович. Сърбинът обаче ще изпадне отвън топ 10 до завършек на годината поради тежка травма, който ще го извади дълготрайно от корта.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР