Григор Димитров категорично се утвърди като най-добрия играч в селекцията

...
Григор Димитров категорично се утвърди като най-добрия играч в селекцията
Коментари Харесай

Перфектната серия на Григор в WTL приключи и така Соколите отпадат от турнира

Григор Димитров изрично се утвърди като най-хубавия състезател в селекцията на " Соколите " по време на демонстративната отборна конкуренция World Tennis League и до момента имаше съвършен актив в 3-те си изиграни мача, печелейки две срещи на смесени двойки и една на сингъл. Днес обаче пефектната серия на българина откри своя край, тъй като той и Паула Бадоса не можаха да преодолеят съпротивата на Холгер Руне и Саня Мирза, отстъпвайки в съдбоносен супер тайбрек - 2:6 6:4 5:10. По този метод тимът на " Хвърчилата " отстрани " Соколите " от шампионата и си гаранитира място в утрешния край, където ще премери сили с отбора на " Ястребите ".

Срещата стартира по най-лошия вероятен метод за българо-испанското дуо, което позволи пробив още на старта и по този начин Мирза/Руне отвориха преднина от 3:0. Последва доста тежък сервис гейм за Григор, единствено че въпреки всичко първата ни ракета съумя да избави подаването си и понижи изоставането на неговата двойка, но след това се пропука, когато трябваше да сервира за оставане в сета и " Хвърчилата " се приблжиха оптимално до крайната победа.

Втората част протече изцяло противоположно, тъй като родният ни представител доста по-често се осмеляваще да пресича топки наоколо до филето и го правеше с впечатляваща успеваемост. Руне пък несъзнателно докосна мрежата при осъществяване на смач в третия гейм, а това докара до брейк в актива на Димитров и испанката, който те опазиха до последно и спечелилите щяха да бъдат избрани в съдбоносен тайбрек до 10 точки.

Там опитната Мирза неколкократно впечатли с качеството на своите волета, до момента в който равнището в играта на " Соколите " спадна съществено и те изостанаха с 2:7 точки. Все отново Димитров и Бадоса не се бяха предали, намалявайки изоставането си до 5:7, само че до някакъв по-сериозен поврат не се стигна и триумфът беше за Саня Мирза и Холгер Руне.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР