Григор Димитров измъкна една от най-драматичните и трудни победи в

...
Григор Димитров измъкна една от най-драматичните и трудни победи в
Коментари Харесай

Григор спаси два мачбола и взе връх в страхотна драма в Ротердам

Григор Димитров измъкна една от най-драматичните и сложни победи в цялата си кариера - 6:3, 3:6, 7:6(6) в четвъртфинал на шампионата в Ротердам против Алекс де Минор (Австралия).

В тайбрека на третия сет Гришо отрази два мачбола, след което на собствен ред стигна до успеха още от първия след страхотна борба на мрежата. Българинът насочи минаващ удар, при който топката едвам закачи линията. С мално, само че задоволително.

Първата ни ракета губеше с 0:3 и 4:6 в тайбрека. Дори да бе изгубил, похвално е, че се бори до дъно, сподели темперамент и въодушевление за игра.

На полуфинал той ще спори против Даниил Медведев или Феликс Оже Алиасим (Канада). А Де Минор през днешния ден навърши 24 години, само че надали доста ще му е до празник.

Димитров бе безукорен в първия сет и го взе в границите на 36 минути, откакто стигна до единствения пробив в четвъртия гейм. 25-ият в света Де Минор обаче завоюва надалеч по-хаотичния втори сет и изравни, откакто водеше с 4:0 и 5:1. Димитров върна единствено един брейк в седмия гейм.

Българинът и австралиецът си размениха по още един пробив в третия сет и стигнаха до тайбрек. 

" Имах потребност от тази точка. Когато изпратиш подобен удар, не знаеш какво ще се случи, разяснява последната точка в изявлението на корта Григор Димитров. - Още при удара някак си знаех, че топката ще влезе, само че въпреки всичко изчаках решение. Доволен съм и благополучен, че нещата се развиха в моя изгода. Оставих си сърцето на корта и останах в мача, макар че изоставах с 4:6 в тайбрека. "

Димитров приключи мача с шест аса, 82 % успеваемост на първи сервис, 27 печеливши удара и едвам 19 непредизвикани неточности.

Той игра за последно на полуфиналите в Ротердам през 2018 година, когато надделя Давид Гофен и отстъпи на легендата Роджър Федерер в мача за купата. Българинът игра във финалната четворка и през 2013, когато загуби против бъдещия първенец Хуан Мартин дел Потро.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР