Григор Димитров изкара дълга нощ на корта в Торонто, но

...
Григор Димитров изкара дълга нощ на корта в Торонто, но
Коментари Харесай

Сладка победа за Григор след маратонски мач

Григор Димитров изкара дълга нощ на корта в Торонто, само че всичко приключи с мощен надвит зов след маратонско и сладко 4:6, 6:2, 7:6 над Фернандо Вердаско.

Българинът стигна трети кръг на шампионата от ранкинг Мастърс 1000 в Канада, откакто позволи да загуби първия сет против обичайно неуместния съперник, а след това сътвори поврат.

Григор започа мъчно - с двойна неточност, и бе засегнат от ранен пробив, който даде самочувствие на испанеца.

Вердаско имаше преимущество с 3:2 победи в мачовете сред двамата, а тази година бе спечелил и двете им срещи. Изглеждаше, че историята ще има прочут горчив край, когато Фернандо затвори първия сет с 6:4 без повече пробиви.

Втората част обаче бе показна за характера на Димитров, който бе доста стимулиран и фокусиран в играта. Победа с 6:2, а третият сет изрично трябваше да пристигна при психическо и игрово преимущество на международния №5.

Но дъжд и стихия, каквито има в Торонто тази седмица като по поръчка в средата на най-интересните мачове, прекъснаха решителната част. Спиранията даже бяха две, при 1:1 гейма, а след това и при 4:4.

Чакането продължи дълго, а когато мачът се възобнови, играта стана на нерви. При 5:4 Григор изпусна мачбол, с цел да се стигне до 6:6 в третия сет.

В тайбрека българинът имаше още един мачбол, преди да затвори мача след епохално разиграване с 35 удара, с което оформи крайното 7:5, а общо 7:6 в сета.

След дългата и сладка победа, догледана от малко на брой смелчаци на трибуните - само че няколко от тях с български флагове, Григор ще се изправи против Милош Раонич или Франсис Тиафо в третия кръг.

Мачът на американеца и канадеца следва тази вечер.

Видео може да видите ТУК!

Източник: dir.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР