Григор Димитров изживява тежка втора половина на настоящия сезон, след

...
Григор Димитров изживява тежка втора половина на настоящия сезон, след
Коментари Харесай

Край на негативната серия: Убедителен Григор откри победоносно участието си във Виена

Григор Димитров изживява тежка втора половина на сегашния сезон, откакто за последно записа поредни триумфи през месец май, а последните три мача на първата ни ракета приключиха с негово проваляне. Това сложи българинът в внимателно състояние, тъй като той загуби мястото си в топ 30 и по този начин той е заставен да се бори за мястото си измежду поставените на Аустрелиън Оупън следващата година.

Днес Димитров направи първата крачка към постигането на тази цел, преодолявайки съпротивата на квалификанта Тиаго Монтейро в откриващия кръг на ATP 500 конкуренцията във Виена - 6:3 6:4. Григор не отпусна нито една точка за пробив пред своя противник и се нуждаше от единствено 74 минути, с цел да си подсигурява място на осминафинлите, в които ще премери сили с третия подложен Андрей Рубльов, а до момента хасковлията води с 3:2 в директните си конфликти с този противник.

Срещата стартира чудесно за нашия съотечественик, който играеше надалеч по-офанзивно по отношение на показаното в последните си изяви на корта и уинърите се трупаха с лекост в актива му. Монтейро пък очевидно не се усещаше изключително удобно върху твърдата настилка и имаше проблеми да следва темпото на своя противник, чиито отлични изяви го изведоха до задатък от 3:0. Впоследствие южнаомаериканецът увеличи доста нивото си на начален удар, реализирайки цели шест аса, само че продължаваше да е изцяло беззащитен на ретур и откриващата част закономерно беше извоювана от любимеца.

Вторият сет стартира по безусловно същия метод, като международният номер 32 впечатляваше с мощни отигравания от бекхенд страната, до момента в който квалификантът продължаваше да бъде прекомерно въздържан и разумно още веднъж позволи ранен брейк. Оттам насетне по-високоранкираният играч нямаше никакви проблеми да поддържа преднината си и напълно скоро се поздрави с крайния успех в конфликта.

Streak snapped
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР