Григор Димитров имаше всички предпоставки, за да се надява на

...
Григор Димитров имаше всички предпоставки, за да се надява на
Коментари Харесай

Най-силното представяне на играч за сезона: Синер с рекорден стандарт в мача си с Григор

Григор Димитров имаше всички предпоставки, с цел да се надява на един желан завършек на седмицата, който щеше да значи спечелването на купата от Мастърс в Маями. Понякога обаче просто би трябвало да стиснеш ръката на противника и да му признаеш, че е бил прекомерно добър, а тъкмо това се наложи на Григор през вчерашния ден, откакто беше изцяло надигран от Яник Синер, който му отпусна едвам четири гейма в разногласието за трофея.

Италианецът съвсем не можеше да сбърка удар, като приключи срещата единствено с 9 непредизвикани неточности и в същото време преминаваше с лекост от отбрана в офанзива, ускорявайки топката с голяма лекост. Оказва се, че Димитров е имал голям малшанс, тъй като представянето на Синер е най-силното откъм статистически индикатори за даден тенисист от началото на сезона. Шампионът от Аустрелиън Оупън е получи оценка от 9.63 по десетобалната система за представянето си, до момента в който междинната такава за играчите от ATP Тура е 7.57.

Любопитното е, че второто и третото място в тази ранглиста също се държат от южнотиролеца, като се дължат надлежно на представянията му против Даниил Медведев (9.52) в Маями и Танаси Кокинакис (9.48) в Индиън Уелс, което демонстрира, че в действителност 22-годишният тенисист е изиграл двата си най-силни мача в Тура за сезона един след различен.

He just keeps getting BETTER
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР