Григор Димитров и партньорът му на двойки Феликс Оже-Алиасим от

...
Григор Димитров и партньорът му на двойки Феликс Оже-Алиасим от
Коментари Харесай

Григор Димитров записа нова победа в Мадрид

Григор Димитров и сътрудникът му на двойки Феликс Оже-Алиасим от Канада се класираха на осминафиналите на Мастърс 1000 тенис шампионата в Мадрид.

Те се постановиха против аржентинците Максимо Гонсалес и Диего Шварцман с 6:3, 7:6(8) след съвсем 2 часа игра.

Гришо ще играе и на следващия ден против Шварцман, само че в шампионата на единично в комплекса " Каха Махика ".

Българинът и канадецът пробиха за 2:0 при сервис на Гонсалес след отлична игра на Димитров на мрежата. След това елементарно затвърдиха с начален удар на Оже-Алиасим. Последва нов брейк за 4:0, само че аржентинците го върнаха на часа след неточност на канадеца при бекхенд воле. При 5:3 Григор застана на началния удар. Двойката поведе с 40:15 и българинът затвори сета с отличен сервис.
 Григор Димитров разруши Креси на старта в Мадрид
Григор Димитров разруши Креси на старта в Мадрид

Чудесно начало

Двойна неточност на Шварцман докара до пробив за Димитров и Оже-Алиасим за 2:1 в идната част. Българо-канадският дует продължи да господства и стигна до 4:1. Както в първия сет обаче южноамериканците съумяха да върнат единия брейк. При резултат 5:4 Григор сервираше за успеха. При 40:40 двойката имаше мачбол, само че неточност на канадеца докара до тъждество в геймовете.

После се стигна до тайбрек. Размяната на половините пристигна при 3:3 точки. При 6:4 Григор и сътрудникът му стигнаха до нови два мачбола, само че още веднъж не съумяха. И при четвъртия, пристигнал след отличен минаващ удар от бекхенд на 30-годишния хасковлия, Димитров и Оже-Алиасим не можаха да затворят дуела. При петия на сервис на Гонсалес, тенисистът от Монреал пък изпрати ретура в навън. Всичко свърши при шестия мачпойнт при сервис на Димитров, когато канадецът направи печеливше воле.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР