Григор Димитров е решил да се пусне и на двойки

...
Григор Димитров е решил да се пусне и на двойки
Коментари Харесай

Григор Димитров и Хуан Мартин дел Потро ще си партнират на двойки в Индиън Уелс

Григор Димитров е решил да се пусне и на двойки на шампионата в Индиън Уелс, Калифорния. Негов сътрудник ще бъде аржентинецът Хуан Мартин дел Потро.

 Маркос Багадатис се класира за главната скица на Индиън Уелс
Маркос Багадатис се класира за главната скица на Индиън Уелс

Довечера стартират срещите от първия кръг

Жребият не се оказа изключително благоразположен към " звездния дует ". Димитров и Дел Потро ще играят в първия кръг против експертите на двойки Фелисиано Лопес и Марк Лопес. Ако завоюват те ще имат за противници или Жан-Жулиен Рожер (Холандия) - Хория Тъкау (Румъния) или Райън Харисън (САЩ) - Макс Мирни (Беларус). Марк Лопес е олимпийски първенец от Рио 2016 в дует с Рафаел Надал.

Гришо за финален път игра на двойки в Бризбън през януари. Там негов сътрудник беше Райън Харисън, който съобщи, че българинът е добър и на двойки, и на тройки. Двамата стигнаха до полуфинал, само че се отхвърлиха поради умората на Харисън, който трябваше да играе и край на сингъл.

Тази година уредниците на Индиън Уелс дават специфичен бонус от 1 милион $ на тенисист, вдигнал купите самостоятелно и на двойки. Може това да е повода, събрала в един дует двама от най-обичаните играчи - Григор Димитров и Хуан Мартин дел Потро.

Досега Роско Танър (САЩ) през 1978, Борис Бекер (Германия) 1988 и Джим Къриър през 1991 са реализирали подобен дубъл. При дамите Линдзи Дейвънпорт (САШ) на два пъти - през 1977 и 2000 година и Вера Звонарьова през 2009 са вдигали по две купи. Звонарьова взе участие и в тазгодишното издание, откакто преодоля квалификациите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР