ГръцкиятостровЗакинтос се е преместил с поне три сантиметра в югозападна

...
ГръцкиятостровЗакинтос се е преместил с поне три сантиметра в югозападна
Коментари Харесай

Остров Закинтос се е преместил с поне 3 см след труса на 25 октомври

Гръцкият остров Закинтос се е преместил с най-малко три сантиметра в югозападна посока след мощното земетресение от 6,4 степен по Рихтер на 25 октомври, оповестява организация АНА-МПА.
 
Директорът по научните проучвания на Института по геодинамика на Националната обсерватория в Атина доктор Атанасиос Ганас изясни, че преместването е измерено посредством дигитален разбор на радарни облици от спътника " Сентинел-1 " на програмата " Коперник " на Европейски Съюз и на Европейската галактическа организация , които демонстрират повърхностната дисторция на релефа на Закинтос .
 
Преместването е било основно в хоризонтална повърхност, като в същото време не се открива никакво сензитивно отвесно изменение.

На 25 октомври край бреговете на Гърция в Йон и йско море беше регистрирано земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер, което е било усетено най-силно на известния за туристите остров   Закинтос . Последваха седем мощни вторични труса със мощ до 5,4. Първоначално беше издадено предупреждение за цунами, което след това беше анулирано.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР