Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис повтори поканата си към американските бизнесмени

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис повтори поканата си към американските бизнесмени
Коментари Харесай

Мицотакис пак кани американски инвеститори в Гърция

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис повтори поканата си към американските предприемачи да влагат в Гърция в миг, когато страната се възвръща от десетилетие икономическа рецесия, като се обърна към вицепрезидента на САЩ Майк Пенс и държавния секретар Майк Помпео на вечеря в негова чест в Държавния департамент, заяви в. „ Катимерини “.
„ Гръцката стопанска система ще пораства от мощ към мощ. И каним американските вложители да вземат присъединяване в тази нова глава за страната ни “, сподели той на присъстващите на приема.
Мицотакис сподели, че Гърция следва образеца на САЩ за понижаване на налозите и гръцката стопанска система се усъвършенства.
„ Вече сме подготвени да напишем нова глава от нашата история. И когато навлизаме в третото десетилетие на 21 век, съм сигурен, че това ще бъде десетилетие на разцвет и огромен триумф за моята страна, " сподели той.
Мицотакис също изрази убеждението си, че САЩ „ ще застанат до Гърция, когато се бори за своите права, когато пази личните си суверенни права “.
По-рано в сряда Мицотакис се срещна с 22 представители на компании и вложители във Вашингтон, с цел да показа събитията в гръцката стопанска система, промените, прилагани от държавното управление, намаляването на налозите, държавния проект за приватизация и огромните капиталови планове.
От своя страна вложителите попитаха премиера за вложения в енергетиката, инфраструктурата (включително пристанищата), туризма, пазара на парцели, финансовата система и новите технологии и подчертаха значимостта на политическата непоклатимост, предвидимостта на данъчната среда - освен за компаниите, само че и за техните ръководители - и скоростта, с която техните капиталови проекти ще бъдат осъществени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР