Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обеща на туристите, които се евакуираха

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обеща на туристите, които се евакуираха
Коментари Харесай

Гръцкият премиер обеща безплатна почивка на евакуираните туристи от Родос

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис даде обещание на туристите, които се изтеглиха поради пожарите на остров Родос , една безвъзмездна седмица почивка. Премиерът изясни в изявление за “Good Morning Britain ”, че искащите туристи ще могат да се върнат на острова напролет, с цел да се насладят на хубостта му.

„ Гръцкото държавно управление, в съдействие с локалните управляващи, ще предложи една седмица безвъзмездни почивки на Родос идната пролет или есен “ за всички, които изтеглиха поради пожарите, сподели министър председателят, говорейки по английския канал ITV, съобщи БГНЕС.

„ Днес Родос е по-дружелюбен от всеки път, островът се върна към нормалността “, акцентира тогава министър-председателят.

Мицотакис акцентира, че заплахата е отминала. Той означи също, че въпросът с горските пожари не е единствено гръцки, а средиземноморски проблем. Премиерът акцентира и готовността на Гърция да се бори с пожарите, както се вижда от случая Родос.

„ През последните две години имаме нещо в Гърция, което към момента нямате тук във Англия - това е номер 112 за незабавни случаи. Нещо, което значи, че постоянно можем да изпращаме незабавни известия до всички, наранени от естествени бедствия “, означи той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР