Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис на емира на Катар шейх Тамим

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис на емира на Катар шейх Тамим
Коментари Харесай

В търсене на газ Мицотакис предложи Гърция да е мостът на Катар към Европа

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис на емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани страната му да е мост към Европа за арабската монархия. Това оповестяват гръцки и арабски медии след визитата на Мицотакис в Доха, с която Атина търси нови енергийни доставки поради рецесията, провокирана от войната в Украйна.

По време на срещата не бяха оповестени нови съглашения - националната организация АНА/МПА, че диалогът е повече за благоприятни условия.

Енергетиката е недвусмисленият ѝ фокус, защото Катар е измежду водещите производители на природен газ. Според Мицотакис точно през страната му гадът може да продължава към Европа - както през (на който, че за България има обезпечен слот), по този начин и с построявания при Александруполис, от чиито акции България има 20 на 100.

За разногласието сред сегашни и някогашни ръководещи за газа четете.

" Гърция е естествена входна точка за търговия с Европейски Съюз и по-широко с Европа. Тя бързо става енергиен хъб и предлага разнообразни висококачествени благоприятни условия за вложения ", споделя Мицотакис, от катарската държавна организация. По думите му катарските вложители в Гърция са - от инфраструктурата и туризма до възобновимата сила и недвижимите парцели.

Според от " Катимерини " държавни източници визитата е показателна за мощния интерес и от двете страни към насърчаване на двустранните връзки във времето на енергийна рецесия. Според вестника Мицотакис и шейх Тамим са уверили, че желаят да работят дружно с енергетиката, туризма, инфраструктурата, земеделието, културата, превоза и науката.

Освен това Гърция да продава доста артикули - от морски храни, мед и маслини до сирене фета - в Катар, въпросът е в построяването на нужната инфраструктура.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР