Гръцкият министър на икономиката и развитието Димитри Пападимитриу подаде оставка,

...
Гръцкият министър на икономиката и развитието Димитри Пападимитриу подаде оставка,
Коментари Харесай

Гръцкият министър на икономиката подаде оставка след скандал с жилищни помощи

Гръцкият министър на стопанската система и развиването Димитри Пападимитриу подаде оставка, откакто неговата брачна половинка, зам.-министър на труда, също се отдръпна поради спор за жилищни помощи, съобщи " Ройтерс ".

Пападимитриу е връчил оставката си на премиера Алексис Ципрас в понеделник вечерта заради политически чувствителни аргументи, сподели чиновник от министерството на стопанската система пред " Ройтерс ". Ципрас е приел оставката и е благодарил на Пападимитриу за работата му, се показва в изказване от офиса на премиера.

В понеделник брачната половинка на Пападимитриу, Рания Андонопулу, подаде оставка след разкрития, че е получила жилищни помощи макар забележителното си персонално благосъстояние. Двамата са споделяли апартамент в първокласен квартал в Атина, за който тя е поискала дотация, която да й помогне да си заплаща наема.

Андонопулу сподели в понеделник, че е получила 23 000 евро за две години и е било механически в границите на правата й да го направи, съобщи " Франс прес ". " Никога не съм желала да обидя гръцкия народ ", съобщи тя. " Разбирам, че финансовото ми положение, по този начин, както е отразено в данъчната ми декларация, ускори публичното неодобрение ", добави Андонопулу.

" Ройтерс " напомня, че страната пострада тежко от финансовата рецесия и една трета от популацията живее в беднотия.

Вестник " Прото тематика ", който направи разкритието в неделя, разказа Пападимитриу и Андонопулу като " най-богата двойка в държавното управление ". Субсидията, която са получили, е предопределени за членове на държавното управление, които не живеят в Атина.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР