Гръцките власти са претърсили най-малко още 10 сгради на университети

...
Гръцките власти са претърсили най-малко още 10 сгради на университети
Коментари Харесай

Паника в университети в Гърция заради пликовете с бял прах

Гръцките управляващи са претърсили минимум още 10 здания на университети и колежи, откакто писма, съдържащи бял прахуляк, бяха изпратени в кампуси в страната, оповестява Българска телеграфна агенция.

Служителите на пожарната работа за трети следващ ден събираха подозрителни пакети и организираха инспекции на здания в Атина, северния град Солун и няколко други града, с което броят на случаите доближи 24. Най-малко десетина души са били прегледани от доктор като защитна мярка, само че никой не е приет в болница.

В сряда сходен плик с съмнително вещество провокира суматоха в Егейския университет на остров Лесбос, където седем души бяха превантивно настанени в болница, показват гръцки медии.

Като получатели на пратките са посочени ректорите на университетите, а подателят е в Индия. Засега никоя от пратките, с изключение на тази на остров Лесбос, не е съдържала никакво съмнително вещество, а субстанцията, която провокира раздразнение у чиновници там наподобява, че не е рискова. Анализ в централната държавна химическа лаборатория е посочил, че дразнещият прахуляк съдържа най-вероятно лепило и вещество, което се съдържа в печатарски мастила.

Седмината приети в болница към този момент са изписани от болничното заведение.

Полицията не е коментирала информации, излъчени от държавната телевизия, съгласно които на писмата било написано на британски "Ислямът ще победи ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР