Гръцките власти разбиха мрежа от корумпирани полицейски служители, предлагали “защита”

...
Гръцките власти разбиха мрежа от корумпирани полицейски служители, предлагали “защита”
Коментари Харесай

Разбиха мрежа от корумпирани полицаи с „пипала“ в парламента

Гръцките управляващи разрушиха мрежа от корумпирани полицейски чиновници, предложили “защита” на бардаци и противозаконни казина.

Според „ Keep Talking Greece “, представен от БГНЕС, мрежата е предложила защита на към 350 обществени домове, 250 студия и 300 противозаконни
казина в Атика и е генерирала оборот от към 1 милион евро на месец.

Разследването на мрежата почнало през 2015 година от Националната разследваща работа (EYP). Тя е предала резултатите от следствието на прокуратурата през декември 2016 година за по-нататъшно следствие.

Случаят излезе на бял свят предходната седмица от вестник „ Праполитика “, след което са взети показания на общо 30 души, сред които някогашни и сегашни служители на реда, юристи, предприемачи и един публицист.

Случаят се основава основно на следствие, извършено от EYP, което обгръща телефонни диалози и физическо наблюдаване.

Основен координатор на мрежата е бил предприемач, погубен в предградието Хайдари в Западна Атина през октомври 2019 година По време на убийството му е бил съпроводен от двама служители на реда.

Съобщава се, че мрежата е работила от 2014 година в и отвън Атика. Тя има също връзки с хора в Народното събрание, както и с по този начин наречената „ дълбока страна “.

„ Гражданите, политиците и служителите на реда в корупционните мрежи и дълбоката страна ще бъдат преследвани и осъдени “, предизвести министърът за гражданска отбрана Михалис Хрисохоидис в събота.

„ Съобщенията в пресата за активността на дълбоката страна, настояща години преди актуалното държавно управление да пристигна на власт, са ужасяващи “, сподели министърът, описвайки „ дълбоката страна “ като включваща подземни действия на политици, жители и гръцки полицейски чиновници на високо ниво.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР