Гръцките власти предадоха на България бившия граничар Валентин Христов, който

...
Гръцките власти предадоха на България бившия граничар Валентин Христов, който
Коментари Харесай

Гърция предаде на българските власти бившия граничар, обвинен по случая Локорско

Гръцките управляващи предадоха на България някогашния граничар Валентин Христов , който е шестият обвинен за съдбовния случай, при който 18 мигранти починаха от задушаване в камион край Локорско.

Акцията се организира на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата.

 
 Валентин Христов Българска телеграфна агенция
У нас Христов е упрекнат за присъединяване в незаконна група и каналджийство .
 
 Валентин Христов Българска телеграфна агенция
На 17 февруари в зарязан камион край софийското село Локорско бяха открити умряли от задушване осемнадесет мигранти . По случая бяха арестувани петима души, като всички те са арестувани за непрекъснато в ареста, след решение на съда.

Според проверяващите Христов е бил свръзката на незаконната група с " Гранична полиция " , като е давал информация от кое място мигрантите могат да прескочат оградата, както и кои чиновници няма да основат проблеми, в случай че ги видят.

В края на февруари самият Христов изрази единодушие да бъде предаден на българските управляващи . Той е един от шестимата арестувани по случая, против които към този момент са повдигнати обвинявания от прокуратурата. На останалите обвинени за каналджийство бе постановена най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, за транспортиране на 52 мигранти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР