Гръцки съдилища започнаха наказателни производства срещу още трима железопътни служители

...
Гръцки съдилища започнаха наказателни производства срещу още трима железопътни служители
Коментари Харесай

Тежки обвинения срещу още трима железопътни служители заради влаковата трагедия в Гърция

Гръцки съдилища започнаха наказателни производства против още трима железопътни чиновници поради злополуката в Темпе (Темби) предишния вторник, при която починаха 57 души, съобщи в електронното си издание в. „ Катимерини “.

Новите обвинени са железопътен контрольор и двама ръководители на придвижването. Инспекторът е виновен по тази причина, че е сложил на нощна промяна некомпетентен началник на придвижването (познат в българските медии като 59-годишния шеф на гарата в Лариса, който беше задържан директно след злополуката, бел.ред.) да се грижи за придвижването на влаковете и маневрената работа. Същевременно, двама други ръководители на придвижването е трябвало да останат на промяна до 23:00 часа, само че са си тръгнали по-рано. Те заемат същата служба като тази на подсъдимия от предходната седмица „ шеф на гарата в Лариса “.

Обвиненията са за нарушение на сигурността на придвижването, което е тежко закононарушение с наказване от 10 години до пожизнен затвор, и за непредумишлено причиняване на гибел и телесна щета на голям брой хора.

В същото време за петък е планувано свикването на 21 висши съдии в пленарно съвещание на Апелативния съд в Лариса, с цел да бъдат определени двама апелативни следователи, които да управляват следствията оттук насетне. Целта е по-бързото осъществяване на главното следствие по делото, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР