Гръцката полиция разби престъпна организация, превозвала мигранти от Гърция до

...
Гръцката полиция разби престъпна организация, превозвала мигранти от Гърция до
Коментари Харесай

Разбиха гръцка престъпна група за нелегален трафик на мигранти в Италия

Гръцката полиция разруши незаконна организация, превозвала мигранти от Гърция до Италия по море като вземала по 4 000 евро на човек, заяви МИА, представена от БГНЕС.
Арестувани са 8 души, а на 19 задгранични жители, сред които четири деца, е попречено да преминат границата нелегално с лодка, с цел да влязат в Италия.
Според гръцката полиция, членове на незаконната организация от центъра на Атина са трансферирали 19-те души в каменист морски регион, където лодката ги чакала, а от бреговата защита те са били пресрещнати часове по-късно наоколо до остров Идра.
Престъпната организация е дейна от ноември предходната година, като всеки член играе специфична роля. Най-напред посредством разгласи тя е търсела подобаващи кораби за нелегално прекачване на мигрантите и след закупуването им е търсела евентуални мигранти, с цел да им предложи трансфер в Италия.
При аналогична полицейска акция бяха задържани още шестима членове на незаконната организация в разнообразни елементи на региона на Атика, както и водач на такси, който отговарял за превозването на мигрантите.
Гръцката полицейска интервенция е в границите на Националния действен проект на Гърция и в съдействие с гръцката брегова защита, Европейския център за битка с трафика на хора към Европол и Националната престъпна организация (NCA) на Англия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР