Гръцката полиция и военноморски следователи, проучващи кражбите на военна техника

...
Гръцката полиция и военноморски следователи, проучващи кражбите на военна техника
Коментари Харесай

Гръцките ВМС отричат да са крадени 140 противопехотни мини от базата в Лерос

Гръцката полиция и военноморски следователи, проучващи кражбите на военна техника и оръжия от военноморска база на остров Лерос, в този момент се концентрират върху двама пазачи в базата, оповестява " Грийк рипортър ".

Гръцкият флот отхвърля известия в медиите, че в базата са откраднати 140 противопехотни мини, дружно с друга военна техника.

" Съобщенията... са погрешни и не дават отговор на действителността ", разясняват чиновници на Военноморски сили и допълват, че в своя боеприпас нямат материали, неразрешени от интернационалните контракти и съглашения.

Съобщава се, че обвинените са имали достъп до региона, където се е съхранявала военната техника, разполагали са с паролите за електронна система за сигурност.

Гръцкият флот излезе с изказване, в което споделя, че след рутинна инспекция в понеделник следобяд откриват, че са изчезнали противникови ракети, муниции и гранати от базата на острова.

Кражбата е открита след рутинна инвентаризация осем месеца след провеждането на последната, в края на декември 2018 година, като това дава задоволително време на всеки забъркан, да се освободи от тях или да ги продаде на други страни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР