Гръцката полиция и военноморски следователи, проучващи кражбите на военна техника

...
Гръцката полиция и военноморски следователи, проучващи кражбите на военна техника
Коментари Харесай

Гръцките ВМС отричат да са крадени 140 противопехотни мини от базата в Лерос

Гръцката полиция и военноморски следователи , проучващи кражбите на военна техника и оръжия от военноморска база на остров Лерос, в този момент се концентрират върху двама пазачи в базата , оповестява " Грийк рипортър ".

Гръцкият флот отхвърля известия в медиите, че в базата са откраднати 140 противопехотни мини , дружно с друга военна техника.

" Съобщенията... са погрешни и не дават отговор на действителността ", разясняват чиновници на Военноморски сили и допълват, че в своя боеприпас нямат материали, неразрешени от интернационалните контракти и съглашения .

Съобщава се, че обвинените са имали достъп до региона, където се е съхранявала военната техника, разполагали са с паролите за електронна система за сигурност .

Гръцкият флот излезе с изказване, в което споделя, че след рутинна инспекция в понеделник следобяд откриват, че са изчезнали противникови ракети, муниции и гранати от базата на острова.

Кражбата е открита след рутинна инвентаризация осем месеца след провеждането на последната , в края на декември 2018 година, като това дава задоволително време на всеки забъркан, да се освободи от тях или да ги продаде на други страни.
 Гръцките управляващи търсят изчезнали военни материали от база на остров Лерос
Гръцките управляващи търсят изчезнали военни материали от база на остров Лерос

В следствието взе участие и звеното за битка с тероризма на страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР