Гръцката опозиция внесе вот на недоверие към правителството на Кириакос

...
Гръцката опозиция внесе вот на недоверие към правителството на Кириакос
Коментари Харесай

Гръцката опозиция внесе вот на недоверие към правителството

Гръцката съпротива внесе избор на съмнение към държавното управление на Кириакос Мицотакис за несправяне с пандемията и енергийната рецесия, съобщи БНР. В Народното събрание в Атина стартира разискване на политиката на държавното управление.

Днес стартира разискването в Народното събрание на импортирания избор на съмнение, който беше пожелан от депутатите на най-голямата опозиционна партия СИРИЗА. Лидерът на опозицията Алексис Ципрас обоснова настояването със мнение, че държавното управление на консервативната "Нова Демокрация " е посочило "неспособност за взема решения в спешни за страната обстановки ".

"Това е най-лошото държавно управление, което страната познава от рухването на диктатурата насам ", съобщи Алексис Ципрас

Конкретният мотив е хаосът със снежната стихия, блокирала Атина за дни, както и високият брой смъртни случаи от пандемията, неналичието на тактика за справяне с енергийната рецесия и високите цени на питателните артикули. След дебатите, които ще продължат три дни, в неделя депутатите поименно ще гласоподават вота на съмнение. Другите опозиционни партии в Народното събрание обявиха, че го поддържат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР