Гръцката онлайн платформа за обществени услуги gov.gr стартира първия си

...
Гръцката онлайн платформа за обществени услуги gov.gr стартира първия си
Коментари Харесай

Първата платформа за обществени услуги с AI асистент стартира в Гърция

Гръцката онлайн платформа за публични услуги gov.gr започва първия си помощник с изкуствен интелект - mAIgov.gr, съобщи за Българска телеграфна агенция гръцката организация АНА-МПА.

Вграден в началната страница на цифровата платформа като екранен интерфейс, асистентът с изкуствен интелект работи като асистент, който обработва запитванията на потребителите и ги насочва към съответния раздел на gov. gr, който към този момент разполага с повече от 1607 разнообразни общи услуги или 3270 административни услуги от Националния указател на административните процедури - формалният указател на процедурите в гръцкия публичен бранш.

Повече от 4500 запитвания бяха регистрирани през първите два часа и половина от стартирането на mAigov, показва организацията.

На особено събития публични лица дефинираха това като първата решителна стъпка на гръцкото държавно управление от стратегическия проект да се трансформира в пионерска страна в проучването на изкуствения разсъдък в Европейския съюз, както и да бъде първата страна, която фактически вкарва подобаващ генеративен изкуствен интелект (Generative AI) в обществения бранш, като слага технологиите в услуга на жителите.

Що се отнася до практическата приложимост, mAigov BETA може да приема всички анонимни поръчки (съхранявани в системата в продължение на 20 дни) от настолен компютър/лаптоп или даже от смарт телефон. Може да обработва 240 чата на минута на гръцки език.

Първият чатбот на гръцката страна е създаден благодарение на най-съвременни технологии, основани на изкуствен интелект и облачно изчислени модели, и е прибавен в сходство със стандарта на „ Майкрософт Респонсибъл ИИ Стандарт ", който подсигурява, наред с други неща, бистрота, тъждество, ценене на персоналното пространство на потребителя и отбрана на персоналните данни (GDPR).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР