Гръцката медия Прототема“ разпространи аудиозапис на последните секунди от разговора

...
Гръцката медия Прототема“ разпространи аудиозапис на последните секунди от разговора
Коментари Харесай

Вижте последния разговор на машиниста на катастрофиралия в Гърция влак с началника на гарата

Гръцката медия „ Прототема “ популяризира аудиозапис на последните секунди от диалога сред машиниста на авариралия трен и началника на гарата.

Машинистът: Лариса, чувате ли?

Началник гара: С номер 47 минавате около аления първоначален светофар до новия входен светофар на Парос.

Машинистът: Василий, потеглям ли?

Началник гара: Тръгваш, тръгваш. Готово, на добър час! Хайде, на добър час!

Локомотивът на пътническия трен беше вдигнат с кранове към обяд на 2-ри март. На място не престават да работят към 200 души – пожарникари, военни и доброволци.

Моментът на удара в няколко съдбовни секунди. Запис от камера за видеонаблюдение демонстрира по какъв начин пътническият трен се удря челно в товарния. Двете композиции са се движили с 120 км/ч и 160 км/ч, споделят проверяващите.

Ударът е без спирачен път и толкоз мощен, че избухва голям пожар, който изпепелява първите 4 вагона от композициите, описват пред bTV доброволци, които към този момент 30 часа търсят оживели.

„ Около 20 души са към момента в неопределеност, само че не знаем дали има и още хора под ламарините. Днес към момента не сме намерили тела, тъй като сутринта възстановихме търсенето. Вчера късно намерихме едно тяло. Мислим, че е на единия ватман “, споделя избавител от доброволния отряд към регион Магнисия.

Пожарникарите и доброволците не стопират работа даже през нощта.

„ Ние сме доброволчески отряд. Дойдохме от Солун с четири автомобила и сме общо 16 души “, споделя за bTV и доброволецът Никос Димитрос.

Според ЖП специалисти повода за тежкия случай не е единствено човешка неточност, само че и неприятната инфраструктура и ръчната сигнализация на железниците.

„ Познавам доста добре гръцките железници и бих споделил, че това е систематична неточност. Определено равнището на гръцките железници е по-лошо от българското - като фрагменти, инфраструктура и даже като организация. Казано на железничарски език системата е разградена “, сподели за bTV проф. Симеон Ананиев - Асоциация на железопътните предприятия.

Разследването за аргументите за злополуката продължава.

Източник " 24 часа "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР