Гръцката брегова охрана е спасила 90 мигранти, от които 37

...
Гръцката брегова охрана е спасила 90 мигранти, от които 37
Коментари Харесай

Гръцката брегова охрана е спасила от морето 90 мигранти, сред които 37 деца

Гръцката брегова защита е избавила 90 мигранти, от които 37 деца, в морето край остров Китира, оповестиха през днешния ден управляващите, представени от ДПА. Мигрантите са отведени в Неаполи на полуостров Пелопонес,пише Българска телеграфна агенция.

Спасителната интервенция е била извършена нощес, откакто лодката на мигрантите претърпяла щета. Всички пасажери са в положително здраве, посочи Бреговата защита.

Според информацията на гръцките управляващи мигрантите са от Афганистан, Бангладеш, Пакистан, Ирак и Египет. По непотвърдена информация лодката е отплавала от турския бряг.

Задържани са двама мъже, за които се допуска, че са трафиканти на хора.

През летните месеци в Егейско и Йонийско море плават доста лодки и яхти, което прави мъчно откриването на лодки с мигранти, отбелязва ДПА. Обикновено плавателните съдове, употребявани от трафикантите на хора, са остарели и претрупани и това води до произшествия. По данни на Организация на обединените нации минимум 326 души са починали в този район предходната година при опити да доближат европейските крайбрежия. Гръцката брегова защита счита, че тазгодишните данни ще бъдат доста по-високи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР