Гръцка компания предложи на служителите си безплатно замразяване на яйцеклетки

...
Гръцка компания предложи на служителите си безплатно замразяване на яйцеклетки
Коментари Харесай

Компания предлага безплатно замразяване на яйцеклетки на служителите си

Гръцка компания предложи на чиновниците си гратис заледяване на яйцеклетки като коледен подарък, следвайки образеца на международни компании като „ Епъл “ (Apple), „ Google “ (Google) и „ Facebook “ (Facebook), които към този момент са възприели тази процедура, оповестява АНА-МПА.

Гръцката частна здравна компания „ Генесис “ с клиники в Атина, Тесалия и Крит е избрала този подарък като алегоричен жест, който да даде образец на други компании и да сложи началото на акция за повишение на осведомеността по въпроса за безплодието при двойките, показва организацията.

Бордът на шефовете на „ Генесис “ утвърди опцията всички работещи в клиниките да могат да замразят гратис свои яйцеклетки, „ което да им разреши да отсрочат раждането на дете, до момента в който се почувстват подготвени или до момента в който житейските условия го разрешат, несъмнено в границите на рационален интервал от време “.

 Безплодието е постоянно срещан проблем, който визира съвсем всяка шеста двойка, отбелязва АНА-МПА. Като се изключат патологиите, които засягат двата пола, научните данни демонстрират, че репродуктивният капацитет на дамите спрямо този на мъжете се въздейства в по-голяма степен и на по-ранен стадий от фактори, свързани с физиологичното развиване, като да вземем за пример възрастта.

Плодовитостта е висока при дами на възраст под 30 години и доста понижава след 35-годишна възраст.

„ Това е самодейност, която доста одобрявам като министър на труда. Тя е прекрасен подарък за работещите дами “, съобщи министърът на развиването и вложенията Адонис Георгиадис, който участва на събитие, отдадено на коледната самодейност, написа Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че „ от времето, когато работех в Министерството на здравеопазването, имах щастието да схвана добре в какъв брой огромна степен Гърция е пионер в региона на изкуственото оплождане “, и добави, че „ във времена на толкоз сериозен демографски проблем (тази здравна процедура) е и национална нужда “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР