Гранична полиция се сдоби с нови високопроходими автомобили. Новите автомобили

...
Гранична полиция се сдоби с нови високопроходими автомобили. Новите автомобили
Коментари Харесай

Гранична полиция се сдоби с нови високопроходими автомобили


Гранична полиция се снабди с нови високопроходими коли. Новите коли са 70, които са закупени след социална поръчка със средства от Европейската комисия за справяне с миграционния напън.Оборудването е предоставено по Споразумението "Подкрепа на напъните на Република България за справяне с миграционния напън по външните граници " и е финансирано в границите на Механизма за незабавно подкрепяне по Фонд „ Вътрешна сигурност " на Европейски Съюз. Европейските ни сътрудници високо правят оценка това, което България прави за запазване на външните граници, посочи министър Маринов.

Автомобилите са на стойност над 7 милиона лв. /7 374 024 лв. с ДДС/. Главна дирекция „ Гранична полиция " е един от главните бенефициенти на безвъзмездната финансова помощ, утвърдена с решение на Европейската комисия във връзка със Спешната помощ за противопоставяне на противозаконната миграция.

Със солидарността на страните-членки на Европейския съюз, това съоръжение ще бъде поддръжка на националните старания за ефикасен граничен надзор. То ще бъде разпределено на външните сухоземни граници - в Регионалните дирекции „ Гранична полиция " в Елхово, Драгоман и Кюстендил.

С доставените коли ще се увеличи подвижността на граничните дежурства, ще се основат условия за бързото им реагиране при пораждане на нужда. Те ще покачат опциите за присъединяване на чиновниците на ГДГП в провеждането на гранично-полицейски интервенции, в взаимни интервенции с други структури на Министерство на вътрешните работи, както и в такива на интернационално равнище, в това число по линия на Европейска организация за гранична и брегова защита.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР