Граничен полицейски наряд от ГПУ-Ново село открива в изоставен дом

...
Граничен полицейски наряд от ГПУ-Ново село открива в изоставен дом
Коментари Харесай

Гранични полицаи заловиха двама иракчани и 96 кг марихуана

Граничен полицейски наряд от ГПУ-Ново село открива в зарязан дом в село Генералово, общ. Свиленград, шест сака, укрити в ниша в една от стените. Граничните служители на реда откриват, че чантите са цялостни с марихуана. Организира се наблюдаване на мястото. За случая е докладвано на ръководителя на Окръжна прокуратура - Хасково и по негови инструкции са продължени мероприятия за търсене на притежателя на наркотичното вещество. Извършени са редица оперативно-издирвателни дейности в зоната на отговорност на ГПУ-Ново село, оповестяват от Регионална дирекция Гранична полиция - Смолян.

На 19 май след среднощ граничните служители на реда задържат в непосредствена непосредственост до укритите сакове двама мъже - непознати жители без документи. Чужденците декларирали, че са на 32 и 26 години, от Ирак. Твърдят, че са минали благодарение на каналджия от Турция в Гърция и по-късно в България. Според проверяващите, обясненията на двамата арестувани са спорни, на моменти взаимноизключващи се.

Граничните служители на реда разкрили, че за 32-годишния иракчанин има съвпадения от предходни регистрации за нелегално прекосяване на държавната граница и възбрана за влизане в Шенген.

При осъществения полеви наркотест е открито, че в саковете се съдържат единствено съцветия марихуана с доста високо качество. Общото количество наркотично вещество е 95,330 кг.

Двамата чужденци са арестувани, формирано е досъдебно произвеждане по разказа на ГПУ-Ново село. Работата по случая продължава.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР