Граничари гониха бежанци с вертолет по американски модел. Малко преди

...
Граничари гониха бежанци с вертолет по американски модел. Малко преди
Коментари Харесай

Екшън на АМ "Марица"! По американски модел граничари спипаха... СНИМКИ

Граничари гониха бежанци с вертолет по американски модел. Малко преди обяд през вчерашния ден вертолетът на Групово дело „ Гранична полиция “ стартира да лети над сектор от автомагистрала „ Марица “, а в това време служители на реда от Хасково и чиновници от ТОЛ службата затвориха сектор от аутобана, с цел да ревизират водачите. Сцената наподобява като от щатски екшън с гонитба по автомагистралата, написа „ Телеграф “.

Вечерта малко след 20 часа акцията се повтори, като водачите бяха безусловно в шол. Тъй като не чакаха на едно и също място да се повторят инспекциите.
В ранни зори на 83-тия километър на „ Марица “ след пътен възел Любимец в посока Хасково, първи изгоряха шестима бежанци, които се возиха в такси.


Оказа се, че са регистрирани в центъра в Пъстрогор, който нямат право да напущат. Те обяснили пред граничарите, че отивали до София. Никой обаче не им повярвал и ги задържали,

Малко по-късно граничарите видели от вертолета по какъв начин група от 23-ма мигранти пробва да пресече българо-гръцката граница незаконно. Незабавно бил подаден сигнал на съседите и те си прибрали бежанците.

Хеликоптерът на ГДГП е оборудван с ултрамодерна сензорна система, термокамери и всевъзможни еди за нощно виждане. В акцията беше вдигнат и дрон, използваха се следови кучета, както и газ анализатори, с цел да се види дали в транспортните средства не се укриват незаконни мигранти.

Операцията по откриване на закононарушения за противопоставяне на противозаконната миграция и трафика на хора, държане и разпространяване на опиати, вещно укриване, акцизни артикули без бандерол стартира през вчерашния ден на 83 км от Автомагистрала “Марица”, след пътен възел Любимец в посока Хасково, оповестиха от пресслужбата на Министерство на вътрешните работи.


Полицейски дейности бяха ориентирани за определяне и задържане на нелегално пребиваващи чужденци и на лица, съпричастни към каналджийска активност, лица оповестени за локално и общодържавно търсене и такива, укриващи се от наказателно гонене.

В интервенцията участваха чиновници на Хасковската регионална дирекция, сътрудниците им от РДГП-Смолян, включени бяха и служебни кучета. В интервенцията се използваха електронни и механически средства, автотранспортна техника, хеликоптер и газ анализатори.

Образувани са две полицейски преписки за транспортиране на акцизни артикули - 200 къса цигари и 70 литра високоградусов алкохол. Третата кореспонденция е за нерегламентиран транспорт на пасажери, като след координиране с способената прокуратура е формирано бързо произвеждане по чл.324 от Наказателен кодекс. Съставени са 8 предупредителни протокола по ЗМВР.


В хода на интервенцията са тествани 763 моторни транспортни средства, от тях - 96 товарни автомобила и рейсове, и над 1500 български и непознати жители. Заснети са 120 електронни фиша за нарушаване на скоростта, а са връчени 19. За нарушаване на Закона за придвижване на пътищата са формирани 16 акта и 15 фиша. Извършени са 362 проби за алкохол.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР