Грандовете, които не се отказват от създаването на европейска Суперлига

...
Грандовете, които не се отказват от създаването на европейска Суперлига
Коментари Харесай

УЕФА прощава на Реал, Барса и Юве и няма да ги съди заради плана за Суперлига

Грандовете, които не се отхвърлят от основаването на европейска Суперлига – Реал Мадрид, Барселона и Ювентус към този момент не са застрашени от правосъдни каузи. Другите девет тима (Челси, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Ливърпул, Манчестър Сити, Тотнъм, Атлетико Мадрид, Интер и Милан), които се отхвърлиха от плана, няма да бъдат глобявани.

След като се отдръпнаха, те се споразумяха с централата да заплатят еднократно санкция в размер на 15 милиона евро. Събраната сума пари щеше да бъде вложена в развиването на детско-юношеския футбол в цяла Европа. След взетото решение обаче деветте клуба няма да бъдат принудени да заплащат. Това оповестиха от УЕФА с публично известие.

“По въпроса за евентуалното нарушение на правната рамка на УЕФА по отношение на така наречен план “ Суперлига ”, Апелативният орган на УЕФА през днешния ден разгласи производството на прекъснато и невалидно, като че ли не е било започвано ”, гласи то.

Реал, Барса и Юве оспориха пред съда опита на УЕФА да ги накаже заради концепцията за основаване на сходна лига. Решението на европейската централа да се отдръпна от правосъдната борба идва няколко часа, преди да изтече срокът, даден от съда в Мадрид, който дефинира дейностите на клубовете-основатели на Суперлига та като изцяло законни и предизвести УЕФА да приключи всевъзможни правосъдни искове.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР