Гран при на Австрия ще продължи да бъде част от

...
Гран при на Австрия ще продължи да бъде част от
Коментари Харесай

Гран при на Австрия остава във Формула 1 поне до 2027 година

Гран при на Австрия ще продължи да бъде част от календара на Формула 1, откакто по-рано през днешния ден удължи контракта си с най-престижната автомобилна конкуренция за още 4 години.

По този метод трасето " Ред Бул Ринг ", ситуирано край Шпилберг, ще продължи да семейства най-малко до сезон 2027.

Минути след подписването на съглашението президентът и изпълнителен шеф на Формула 1 Стефано Доменикали изрази задоволството си, че спортът ще продължи да организира надпревари на австрийската писта.

" Австрийската Гран при е съвършената комбинация от предизвикателна писта, високоскоростна конкуренция и красиво оборудване за нашите почитатели, тъй че съм благополучен, че ще се завръщаме на " Ред Бул Ринг " най-малко до 2027 година, съгласно новия контракт ", показа Доменикали.

Гран при на Австрия беше част от календара на Формула 1 в два интервала сред 1970 и 1987 година, както и сред 1996 и 2003 година преди договорът на конкуренцията да бъде преустановен, а трасето да бъде продадено на създателя на Ред Бул Дитрих Матешиц.

В идващите 10 години пистата претърпя обстойни реновации преди през 2014-та година още веднъж да се завърне във Формула 1 под името " Ред Бул Ринг ".

През 2020 и 2021 година трасето даже одобри по два кръга от сезона във Формула 1, като с изключение на Гран при на Австрия, " Ред Бул Ринг " беше хазаин и на Гран при на Щирия.

BREAKING: The Austrian Grand Prix will stay on the calendar until at least 2027
— Formula 1 (@F1)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР