Гражданско сдружение иска засилено полицейско присъствие в деня на балотажа-

...
Гражданско сдружение иска засилено полицейско присъствие в деня на балотажа-
Коментари Харесай

Гражданско сдружение иска повече контрол на балотажа в Павликени

Гражданско съдружие желае засилено полицейско наличие в деня на балотажа- 5 ноември. Предложението е отправено в писмо до вътрешния министър Калин Стоянов, с копие до ЦИК, до ОДМВР- Велико Търново, до регионалния шеф, както и до националните медии.

От локалното гражданско съдружие " Ти решаваш " са отправили настояването дружно със сигнал за изборни операции. Според сдружението са нужни спомагателни ограничения по гарантиране честността на вота с оглед голям брой засечени нередности в община Павликени в изборния ден предходната неделя.

Сред тях е случай на общински чиновник, засечен да обикаля в село Лесичери със описи на хора, показват от сдружението. Забелязани са също непрекъснато влизащи и излизащи лица от къщите на жителите на с. Батак.

В формалното писмо като най-проблематични са разказани изборни секции в селата Батак, Върбовка, Недан, Стамболово, както и градските секции 9, 10 и 11 в Павликени. Приложен е и списък на сигналите, подадени от сдружението на тел. 112 в изборния ден, на които не е била получена своевременна реакция.

С оглед на това от " Ти решаваш " считат, че сами мъчно биха предотвратили опити за непозволено ориентиране на избор в деня на балотажа. От сдружението допускат, че локалните способени органи, в лицето на ОИК и районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Павликени, също са непостижими.

В умозаключение от сдружението упорстват за засилено външно полицейско наличие на територията на община Павликени и изключително в регионите на рисковите секции и села, както и предприемане на ефикасни дейности за прекъсване на купения и следен избор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР