Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова се срещна

...
Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова се срещна
Коментари Харесай

Мая Манолова: Голяма част от проблемите на таксиметровите шофьори са в правомощията на Столичния общински съвет

Гражданският претендент за кмет на София Мая Манолова се срещна с представители на таксиметровия отрасъл, с цел да обсъдят проблемите, които срещат в работата си. Манолова акцентира, че няма да пренебрегне нито един проблем на София, а съответно с тези на водачите е добре осведомена, защото постоянно употребява този тип превоз.

„ Няма да подцени нито един проблем на София, без значение дали неговото решение зависи напълно или не от столичния кмет, тъй като той би следвало да е мощен водач, който отстоява ползите на своите жители и пред други институции, в това число когато става дума за законодателни промени ", разясни Манолова.



„ Част от проблемите, които имате, могат да бъдат решени с общински наредби, с правила и с по-добра организация. Все отново това са вашите работни места и вие се стараете да предоставяте качествена услуга на жителите ", заключи тя.

Ангажиментите, които Мая Манолова пое към хората от сектора, са свързани с понижаване на бюрократичната тежест, която съпътства този бизнес. Тя уточни, че в общинския бюджет влизат 6,5 млн. лева налози от тази активност и би следвало част от тази сума да се вложи в възстановяване на инфраструктурата, която подкрепя осъществяването на този тип услуга.

А това значи:

- Стоянки на подобаващите места;

- Химически тоалетни, както и такива, построени за водачите от столичния градски превоз, които могат да се употребяват от сътрудниците им против таксиметрова карта;

- Места за отмора и други базисни условия за осъществяване на естествена трудова дейност;

- Актуализиране на минималната и оптималната цена за 1 км. пробег, след разбор и почтен спор, както с сектора, по този начин и с жителите.

Санкционни ограничения за водачи на коли, които стопират на обозначените таксиметрови стоянки.

 &=&feature=youtu.be

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР