Граждански протест срещу поредното разрастване на "зелената зона" за платено

...
Граждански протест срещу поредното разрастване на "зелената зона" за платено
Коментари Харесай

Стягат протест срещу разрастването на зелената зона в София

Граждански митинг против следващото разгръщане на "зелената зона " за платено паркиране в София се провежда в обществените мрежи. Събитието е планувано за 1 октомври, неделя от 10 часа пред постройката на общината.

Организатор е Facebook страницата " Да си върнем ж.к. Лозенец от лапите на Зелената Зона ". Ето какво се показва в апела за митинга:

"Общината вкарва зелена зона за към този момент половин София - където и да паркираме - там ще плащаме, освен в центъра. Честито на всички живущи чак до бул. Ситняково и Черни връх, до пазара Д. Петков, дори и в кв. Иван Вазов. Да се готвят за "наводняване " с паркирали коли от прилежащите "позеленели " квартали - Стрелбище, Слатина, Възраждане, Подуене и горен Лозенец. Според общината (г-жа Ачкова, госпожа Фандъкова) ние сами сме си го поискали. Всъщност - тъй като на Градска подвижност и трябват пари.

Така, че дано излезем и се противопоставим на тази обстановка: "по наше предпочитание " целият град да се трансформира в платена зона за паркиране. А дали общината ще построи и някой многоетажен паркинг на естествени цени? Риторичен въпрос - става дума за годишна облага от над 350 млн. лв., като най-малко 100бв. са от всеки притежател на автомобил и по още 400-500 лева на година за паркирането с талони и СМС-и.

Протестът ще се организира с коли и ще циркулира сред кметството на Московска 33 и ул. Алабин - площад Македония (седалището на регионалния управител). Нека всеки участник постави кукла на предното стъкло (чистачките) на автомобила! "

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР