Граждански протест след решение на съда. Жители на столичния квартал

...
Граждански протест след решение на съда. Жители на столичния квартал
Коментари Харесай

Протестиращи чакат освободения обвиняем за убийство след заря в София


Граждански митинг след решение на съда. Жители на столичния квартал " Люлин " са срещу домашния арест на обвинен в ликвидиране мъж.

Апелативният съд е понижил най-тежката мярка за неотклонение, година откакто му е наложена. След информация излиза наяве, че повода е отвод на юриста на подсъдимия да се запознае с материалите, както и импортираното искане за отказ на прокурора. По този метод делото не може да влезе в съда.

По случая са наложени над четири експертизи, има разпитани над 30 лица.

Адвокат на Денис ал Гази е Мирослав Христов. Той е юрист и на Георги Семерджиев, подсъдимият за тежката злополуката на столичния бул. " Черни връх ". Според държавното обвиняване не могат да предадат делото на съда, тъй като е пожелан отказ на прокурора.

“Обвинението за по-тежката подготовка в наличието на аварийния бранител обвиненият е отказал да подпише и това е удостоверено с подписа на двама очевидци. В следствие напъните на наблюдаващия прокурор да завърши следствието в къс период са предизвикали нов метод на отбраната, а точно да подава молби с искане за отказ на наблюдаващия прокурор “, изяснява Десислава Петрова от СГП пред БТВ.

Денис ал Гази беше упрекнат за убийството на Илиян Илиев предходната година след спор за звук, провокиран от заря във връзка раждането на дете. В началото мъжът се укриваше, само че след това самичък са съобщи на полицията.

Според бранителя му той бил предизвикан и удрян от присъстващите на събирането. Според архивите 23-годишният мъж е осъждан и за владеене на опиати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР