Гражданска защита вдигната на крак на търси 48-годишната Блан и

...
Гражданска защита вдигната на крак на търси 48-годишната Блан и
Коментари Харесай

Семейство французи се загуби в Стара планина

Гражданска отбрана вдигната на крайник на търси 48-годишната Блан и 51-годишния Махел Франсоа Екипи на "Гражданска отбрана " и служители на реда от Габрово и Стара Загора са взели участие в избавителна интервенция по откриването на френски туристи, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора.

Чужденците пътували за присъединяване в рали, когато автомобилът им пропаднал в дупка на селски път сред Габрово и Карлово.

48-годишната Блан и 51-годишният Махел Франсоа пътували със “Ситроен” от местността Узана за Карлово. Те употребявали джипиес за ориентация, само че вместо да завият по пътя за Карлово, сбъркали посоката и завили към друго населено място.

Сигналът за злополучие е постъпил на тел. 112, след което бил препратен към службите за бързо реагиране.

Екипите от Стара Загора и Габрово подхванали взаимно търсене от двете страни на Стара планина. Действията им били затруднени поради спорната информация, получена от французите.

Около 3 часа тази заран французите били открити от чиновниците на "Гражданска отбрана "-Габрово, на към 7 км от хижа "Партизанска ария ". Автомобилът им бил изтеглен в региона на хижата, а туристите французите са настанени в хотел в Габрово. Час по-късно те се обадили на тел 112, с цел да благодарят на избавителните екипи за положителната организация и бързото им намиране.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР