Гражданска инициатива отличи с плакети началника на Военномедицинска академия (ВМА)

...
Гражданска инициатива отличи с плакети началника на Военномедицинска академия (ВМА)
Коментари Харесай

Гражданска инициатива отличи Мутафчийски, Кантарджиев и Кунчев за битката с COVID-19

Гражданска самодейност отличи с плакети началника на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, проф. Тодор Кантарджиев и доцент Ангел Кунчев в символ на благодарност за напъните им в борбата с пандемията от COVID-19, оповестиха от ВМА.

„ Благодарност към ген. Мутафчийски, проф. Кантарджиев и доцент Кунчев” е група във Facebook, която сплоти хора от цялата страна.

„ Това е едно непретенциозно самопризнание за първите предводители в борбата с COVID-19 – членовете на Националния действен щаб. Тези хора с престижа си пробваха да поведат народа в борбата с вируса, за което претърпяха много персонални неприятности. Все отново, напъните им избавиха хиляди животи. Затова е този знак – жест на почитание “, сподели един от създателите на концепцията юрист Станислав Станев.

„ Беше извънредно с напрежение. Разчитахме доста на опита, на това кой какво е прочел – ние имахме мобилизирани хора, които да търсят непрестанно нови и нови материали, само че ние трябваше да ги обработим, да разберем коя е най-вярната стъпка. Всъщност, не се оставихме да вървим след събитията, ние диктувахме събитията и мисля, че го направихме с чест. Затова сме извънредно признателни за Вашата оценка “, уточни Венцислав Мутафчийски.

Той напомни фрагменти, които при започване на пандемията посочваха медиите от Китай, Съединени американски щати, Италия, Испания, Франция, фрагменти, които се запечатаха в съзнанието на всеки един от нас.

„ Това беше на нашия тил. Разбира се, имахме поддръжката на всички институции и успяхме да не допуснем това нещо да се случи и в България. Първата вълна, която ние всички наричахме първа, в действителност на графиката я няма. Да, за Италия я има, за Испания я има, за Съединени американски щати я има, за България я няма. Тогава всички западни издания пишеха по какъв начин една дребна България с примитивни средства съумя да се оправи. Справихме се, тъй като разбрахме, че би трябвало да не жалим никакви сили, да активизираме безусловно всичко в обществото, с цел да може да успеем. И в края на краищата, когато приключи нашата дейна работа като щаб, ние можеше умерено да погледнем обратно и да кажем какъв брой доста работа се свърши. Затова още един път благодарим от сърце за Вашата оценка “, сподели ген. Мутафчийски.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР