Гражданите от Република Северна Македония с български произход и с

...
Гражданите от Република Северна Македония с български произход и с
Коментари Харесай

Гражданите от РСМ с постоянен адрес у нас отново са в избирателните списъци, но не гласуват

Гражданите от Република Северна Македония с български генезис и с непрекъснат адрес у нас, още веднъж са в изборните описи, макар че от години не гласоподават. В секцията в благоевградското село Бело поле са записани имената на над 8200 гласоподаватели, с 1600 повече от предходните парламентарни избори.

Интересно преливане на северномакедонски жители с непрекъснат адрес у нас има в две прилежащи села. След огромната инспекция на прокуратурата по тяхната регистрация в село Рилци те са намалели с 1600,  като с толкоз са се нараснали в Бело поле, очевидно от изборните описи, потвърдиха ръководителите на секционните комисии Дора Зашева и Антон Василев:  

" 1590 са  гласоподавателите. Беше на предходните избори 3200 ".

" Предишните избори на 11 юли бяха 6500, в този момент сме 8235. де факто тези 1600 индивида. От Рилци ги местят към Бело поле ".

Около 25 000 северномакедонски жители с български генезис са с непрекъснат адрес в община Благоевград, а в региона броят им по неофициална информация е над 35 хиляди. Тъй като те не гласоподават, това оказва въздействие само на изборната интензивност, която  към този час е доста ниска. 

В РИК е постъпила информация за неработещи машини за гласоподаване - две от тях са в една секция в община Белица и една в село Аврамово, община Якоруда. В момента механически лица вършат инспекция на място, след което РИК ще се произнесе дали изборите да продължат с хартиени бюлетини. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР