ЖЕНЕВА (AP) — Двукратният европейски шампион Порто беше глобен с

...
ЖЕНЕВА (AP) — Двукратният европейски шампион Порто беше глобен с
Коментари Харесай

Порто беше глобен с 1,6 милиона долара от УЕФА и заплашен с едносезонна лишаване от участие в Европейското първенство заради неплатени дългове

ЖЕНЕВА (AP) — Двукратният европейски първенец Порто беше санкциониран с 1,5 милиона евро (1,6 милиона долара) от УЕФА в петък и застрашен с едногодишна възбрана от европейски надпревари заради неплатени задължения през този сезон.

УЕФА сподели, че нейният комитет за наблюдаване на клубните финанси сложи Порто на изпитателен период от две години и възбраната ще бъде наложена, „ в случай че клубът не извърши условия за кредитоспособност ” през идващите два сезона.

Заплахата беше наследена от новия президент на клуба Андре Вилаш-Боаш, негов бивш треньор, който продължи да работи в Челси и Тотнъм. Вилаш-Боаш предишния месец постави завършек на 42-годишното президентство на Хорхе Нуно Пинто да Коста.

Два клуба – Шахтьор от Беларус и Адана Демирспор от Турция – бяха осъдени за един сезон за неспазване на финансовите правила на УЕФА. Тези забрани ще бъдат приложени идващия път, когато някой се класира за съревнование на УЕФА през сезон 2026-27.

Шахтьор, който беше забъркан в споразумяване на м...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР