Гражданите на САЩ са посъветвани да напуснат Беларус, Приднестровието и

...
Гражданите на САЩ са посъветвани да напуснат Беларус, Приднестровието и
Коментари Харесай

Държавният департамент призова американците да напуснат Беларус и Приднестровието

Гражданите на Съединени американски щати са посъветвани да изоставен Беларус, Приднестровието и Украйна заради " съветската военна активност ", оповестиха от Държавния департамент и посолството на Съединени американски щати в Украйна.

Държавният департамент излезе с изказвания, в едно от които се споделя, че " жителите на Съединени американски щати в Беларус би трябвало неотложно да изоставен " и да се въздържат от посещаване в тази страна. Посочената причина е „ извънредно и обезпокоително струпване на съветски сили по границата на Беларус с Украйна “. В друго изказване Държавният департамент прикани съгражданите да не посещават Молдова. Посочва се, че „ американските жители в Приднестровието би трябвало да изоставен неотложно “ по отношение на „ необикновена и тревожна съветска военна интензивност към Украйна “, оповестява ТАСС.

Междувременно посолството на Съединени американски щати в Украйна съобщи, че „ обстановката със сигурността в Украйна остава непредвидима заради повишената опасност от съветски военни дейности “ и „ обстановката може бързо да се утежни “. Ето за какво „ жителите на Съединени американски щати в Украйна би трябвало неотложно да изоставен страната, употребявайки търговски или частен превоз “, се споделя в изказване на посолството.

В изказването се споделя, че жителите на Съединени американски щати към този момент могат да влизат в Полша от Украйна през сухопътната граница. Това не изисква никакво авансово позволение. Посолството на Съединени американски щати откри център в Полша покрай контролно-пропускателния пункт през полско-украинската граница, с цел да приема американци, влизащи от Украйна.

Припомняме, че американският държавен глава Джо Байдън съобщи, че „ американските жители би трябвало неотложно да изоставен “ Украйна. „ Няма потребност да се съпоставя тази опасност с тази, която идва от терористична организация. Имаме работа с една от най-големите армии в света. Съвсем друга обстановка, в която всичко може да се обърка доста бързо “, сподели той. Американското посолство краткотрайно се реалокира от Киев в Лвов.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР