Гражданите на Германия трябва да демонстрират дисциплина, за да може

...
Гражданите на Германия трябва да демонстрират дисциплина, за да може
Коментари Харесай

Меркел призова германците да превърнат новата карантина в повратен момент в борбата с COVID-19 |

Гражданите на Германия би трябвало да показват дисциплинираност, с цел да може новата карантина поради ковид да бъде анулирана след четири седмици, съобщи през днешния ден немският канцлер Ангела Меркел, представена от ДПА. Меркел сподели това на конференция в столицата Берлин.

" Всеки от нас има силата да трансформира този ноември в взаимен триумф, в повратна точка " в битката с пандемията, посочи немската лидерка. Тя означи, че посредством спазването на разпоредбите германците могат да подсигуряват, че декември ще е " търпим ".

Вирусът реагира друго и по-агресивно при по-ниски температури и Германия е принудена да вкара новите ограничавания на публичния живот, с цел да отбрани здравната си система, акцентира Меркел, представена от Ройтерс. " Не можем да позволим бързото разпространяване на вируса да претрупа здравната ни система ", сподели тя. Меркел посочи, че броят на пациентите с ковид в интензивните отделения се е нараснал двойно през последните 10 дни. " Справянето с пандемията е най-хубавото нещо за стопанската система ", съобщи немската лидерка.

Германците няма да могат да вършат празненства и да провеждат огромни събития през зимата даже и след ноември, който Германия ще прекара в карантина, предизвести Меркел. Тя уведоми хората, че празниците в края на годината, изключително Коледа, ще бъда чествани единствено в стеснен фамилен кръг. " Това ще бъде една Коледа в изискванията, наложени от ковид, само че няма да бъде Коледа на самотата..., би трябвало да помислим за събирания с най-близкия фамилен кръг, може би спазвайки превантивни ограничения ", сподели Меркел.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР