Гражданите, които пътуват по българските пътища, губят от това че

...
Гражданите, които пътуват по българските пътища, губят от това че
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Има криза в управляващата коалиция, тя не е в състояние да взима решения

" Гражданите, които пътуват по българските пътища, губят от това че има недоразумение в обединението. Има рецесия на ръководещата коалиция, тя не е в положение да взима решения. " Това съобщи районният министър Гроздан Караджов по Българска национална телевизия. По думите му казусът не е в парите за пътищата, а в това да се разреши на Агенция " Пътна инфраструктура " да си прави работата.

" По стичане на исторически условия АПИ е в един капан, това е една правна неустановеност. Не е ясно дали в случай че не разпишат нови възлагания, ръководителите ѝ няма да влязат в пандиза. Или по-скоро има доста огромна възможност това да стане по този начин ", разяснява Караджов.

По молба на министъра депутатите от Има Такъв Народ са внеслив Народно събрание ново проекторешение, в което са изчистени пари, заплащания и всевъзможни усложняващи условия. " Искаме просто Народното събрание да даде опция на АПИ да си прави работата, другояче хората питат къде е страната, за какво не кърпи дупките, за какво не си асфлатира пътищата ", акцентира Караджов.

Неизплатените пари на пътните строители са по контракти, които са подписани за 711 млн. лева, а възлаганията по тях надвишават 3.3 милиарда лева, посочи Караджов. Добави, че договорите са безусловно законни, защото за тях е извършена открита спортна процедура по Закон за обществените поръчки, а след което са обжалвани и пред съда.

Караджов разяснява, че е правоприемник на " юридически капан ":
" Не съм приказвал против тези контракти като противозаконни. Проблемът идва от отчета на работната група, която през 2021 година е назначил служебният министър председател Янев. В този отчет се прави догатката, че има нищожност в тези контракти поради надхвърления размер. Ето за какво моята виновност е дотолкоз, доколкото съм правоприемник на един юридически капан. Аз би трябвало да го отворя, да извадя здравото и да продължим да ремонтираме, без той да хлопне и да затисне някой от екипа ми в неприятната обстановка да бъде обвинен ", съобщи той.

Според Гроздан Караджов в случай че другата седмица Народното събрание не стигне до решение за парите за пътищата, хората ще излязат на улиците.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР