Граждани се събраха тази вечер пред сградата на Президентството, за

...
Граждани се събраха тази вечер пред сградата на Президентството, за
Коментари Харесай

Протестиращи искат достойна подкрепа за украинските бежанци в България


Граждани се събраха довечера пред постройката на Президентството, с цел да изискат почтена поддръжка за украинските бежанци в България. Те желаеха и оставката на заместител министър-председателя по дейно ръководство Калина Константинова.

Гражданите носеха украински и български флагове, както и плакати с надписи: " Аrm Ukraine now " и “Buying Putin’s gas & oil you support the war! ”.

" Организирах този митинг още на 26 май, възмутена от бездействието на нашите институции и неизвестността, в която оставиха хората до последните дни на май ", сподели за Българска телеграфна агенция основателят на митинга Мария Бързашка.

Трябва да има цялостна тактика по какъв начин да се работи в тази бежанска рецесия и проект с ясна отчетност на изразходените финансови средства и това, което е осъществено, съобщи съорганизаторът на митинга Кирил Чуканов. Друго искане е обвързвано с съответни стъпки за интеграция на украинските бежанци. По думите на Чуканов българската страна би трябвало да провежда всеобщо курсове по български език за деца и възрастни, а украинските деца да бъдат признати допустимо най-скоро в детски градини и учебни заведения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР