Граждани се събраха на протест пред Съдебната палата и се

...
Граждани се събраха на протест пред Съдебната палата и се
Коментари Харесай

Протест пред Съдебната палата: „Сарафов е подмяна, а не промяна!“

Граждани се събраха на митинг пред Съдебната палата и се оповестиха срещу избора на Борислав Сарафов за краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор. Протестиращите упорстват за същинска правосъдна промяна с конституционни промени, а не следващата реплика, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Румяна Христова е една от излезлите на митинг довечера. Пред БГНЕС тя уточни, че е настоящ правист с повечр от 30 години стаж. „ Дойдох поради това безсрамие, което се случва във Висш съдебен съвет и поради тяхното незаконосъобразно решение единствено от прокурорската квота да изберат и.д основен прокурор Борислав Сарафов. В последна сметка смениха Гешев, с цел да сложат нов Гешев, който се споделя Сарафов “,каза тя. Според нея това е бил най-лошият вид, който е можело да се направи.

Протестиращите разпънаха транспарант с надпис “Съдебна промяна в този момент ”.

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ също се включи в митинга и уточни, че митинги като този към този момент се вършат 10-та поредна година.

„ Изборът на Сарафов по никакъв метод не е някаква смяна, а удостоверява политиката, която се случва в последните години -ВСС конфигуриран от избрани политически олигархични кръгове да си избира идващия основен прокурор. Ние се противопоставяме на това и желаеме да създадем такива промени в Конституцията, които да не разрешават политически олигархични кръгове да си избират основен прокурор. ”, разяснява той.

Според него новият Висш съдебен съвет би трябвало да избере идващия основен прокурор. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР